L’Ajuntament de Terrassa està realitzant el procés de liquidació de la concessió del servei públic d’abastament d’aigua que es presta mitjançant concessió a l’empresa Mina Pública d’Aigües de Terrassa, SA (Mina) des de l’any 1941, que finalitza en data 31 de desembre de 2016. Un procés complex que comptarà amb una Comissió oberta a la participació i que té el suport de totes les forces polítiques del consistori. De fet, hi haurà una persona de consens polític que assumirà el paper de comissionat, el Sr. Joan Gaya, enginyer industrial que ha dedicat la seva carrera professional al sector de l’aigua des de diverses perspectives: universitària, sanitària i política.

S’acaba la concessió i Mina, mitjançant dos dictàmens jurídics, adverteix a l’ajuntament de les conseqüències de quedar-se fora del que seria el futur gestor de les infraestructures de conducció i subministrament de l’aigua a la nostra ciutat, plantejant diferents escenaris que com la majoria de la gent sap o s’imagina són tres: Deixar les coses com estan, que l’ajuntament faci una gestió directa del servei, o que aquest es faci d’una manera mixta amb una empresa privada.

Des de Ciutadans no veiem amb bons ulls deixar la situació tal i com està, per què no assegurem una millora de la qualitat, per què el tractament tarifari ha sigut històricament molt negatiu per les classes mitges i treballadores i per què mai s’ha pres seriosament la necessitat de renovar la part de la xarxa més obsoleta i cara de mantenir. La empresa mixta té avantatges sempre i quan, des del nostre punt de vista, la tria del soci de l’ajuntament sigui producte de la lliure concurrència d’ofertes industrials. I per fi la gestió directa, el que tots entenem per municipalització del servei. Opció de moda i, val a dir, amb èxit en processos de reversió de concessions en poblacions importants. Els quasi dos milions d’euros que Mina reparteix entre els seus accionistes cada any anirien a la millora del servei i a una tarifa més adequada, tot i que la reversió del servei té un cost, però en el cas de Terrassa i amb la calculadora a la mà és una opció que pot tornar-se més econòmica que ideològica. A Ciutadans ens mantenim ferms en el que vam manifestar a la campanya de les municipals, adoptarem l’òptica de l’usuari; millor servei al millor preu.