javier gonzález

● La proposta sorgeix perquè s’ha detectat en els serveis municipals una falta de perspectiva sobre l’atenció a les necessitats de les persones amb capacitats diverses.

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s) de Terrassa, Javier González, proposa a l’Ajuntament reimplantar una reserva de plaça d’aparcament per a persones amb discapacitat en el CAP de Sant Llátzer abans de tres mesos, degut a que “no s’ha donat resposta a la plaça que es va suprimir l’estiu de 2015”.

Des de Ciutadans Terrassa es valoren dues possibilitats. Implantar la plaça al carrer de la Riba, fet que obliga a arranjar la vorera, o bé establir un diàleg amb els responsables de la Fundació Sant Llàtzer per aconseguir una plaça a l’interior de l’hospital amb accés directe a les dependències del CAP.

En aquest sentit, Javier González ha manifestat que s’instarà a la Taula Local de Capacitats Diverses i Accessibilitat a revisar el mapa de reserves d’aparcament genèriques existents a la ciutat i fer-ne la seva actualització, així com a incorporar als procediments de l’àrea de Territori la perspectiva d’atenció a les capacitats diverses “per evitar un retrocés en l’adaptació de la ciutat als principis d’accessibilitat universal”.

Per últim, el portaveu de Ciutadans Terrassa recorda que aquesta proposta s’engloba dins del recentment aprovat Pla local d’atenció a les capacitats diverses i a l’accessibilitat, que “té com objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb capacitats diverses de Terrassa i que esdevinguin ciutadans de ple dret”.