esports terrassa

  • El regidor de C’s, David Aguinaga, proposa que Terrassa aculli l’organització d’un d’aquests esdeveniments de caràcter esportiu i digital. Els ‘electronic sports’ o ‘eSports’ són un nou fenomen que permet als jugadors competir esportivament a través dels videojocs.

Terrassa, dimecres 25 de gener de 2017. El regidor del grup municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha manifestat el seu interès en què Terrassa sigui seu d’un dels esdeveniments culturals i esportius que més força està cobrant en els últims temps, els eSports.

Per aquest motiu, des de Ciutadans de Terrassa s’insta a l’Àrea de Promoció Econòmica al fet que iniciïn converses amb els promotors de les competicions de eSports, amb l’objectiu d’oferir un espai de la ciutat (per exemple, el recinte firal) per a la celebració d’aquests torneos.

En aquesta línia, Aguinaga ha subratllat que els 25 anys que es compleixen de Terrassa com a seu olímpica podrien ser “el llaç d’unió” per seguir apostant no solament pels esports convencionals, sinó per les noves disciplines esportives que ajudaran a posicionar Terrassa com un “referent del món esportiu tant dins com fora de la Xarxa“.

El regidor de Ciutadans de Terrassa ha remarcat que Terrassa “no pot quedar-se al marge d’aquest nou fenomen mundial, tenint en compte que la UPC de Terrassa ja compta amb el seu propi equip de eSports (Owls UPC) que participa en el campionat OGSeries University”.

Finalment, Aguinaga assenyala que “ara és el moment d’aprofitar aquesta nova ona d’esport digital que ha vingut per quedar-se“. Avui dia, ja hi ha al món 1.700 milions de jugadors i a Espanya la xifra ja supera els 3 milions. De fet, a Corea del Sud els eSports han estat reconeguts com a modalitat olímpica de segon nivell.