• El regidor de Cs, David Aguinaga, assenyala que s’ha d’adoptar un sistema de “detecció i participació” en projectes de la UE, i “dotar de personal” a l’àrea encarregada de participar en aquests projectes d’abast europeu.

Terrassa, dimarts 9 de maig de 2017. El regidor del grup municipal Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha anunciat que en el proper Ple, la formació taronja instarà a l’ajuntament a impulsar una nova estratègia de captació de fons provinents de la Unió Europea i destinats a la realització de projectes en municipis, que permeti detectar l’aparició de nous projectes i dotar de personal per liderar consorcis europeus.

Aguinaga ha fet èmfasi en el fet que l’Ajuntament ha de buscar projectes centrats en “la prioritat número u de la ciutat que és la lluita contra l’atur. Terrassa no pot dependre solament dels fons de la Generalitat que sovint arriben tard i es destinen a programes d’ocupació repetitius i d’eficàcia dubtosa”, ha subratllat Aguinaga, al mateix temps que ha recordat que la UE posa a la disposició dels municipis fons per a nous jaciments d’ocupació, per exemple vinculats al medi ambient, “i l’Ajuntament els està deixant escapar”.

Així mateix, Aguinaga ha remarcat la importància de l’estratègia europea de la ciutat, recordant que Terrassa va rebre fons per valor de 30 milions d’euros entre l’any 2000 i el 2013, que van permetre construir el parc de Vallparadís o el ‘Foment de Terrassa’.

El regidor de Cs Terrasa ha assenyalat que des de Ciutadans s’entén que l’estratègia europea de la ciutat “no pot ser sol patrimoni del departament de Relacions Europees i Internacionals”, sinó que totes les àrees “poden i han de beneficiar-se de les facilitats financeres canalitzades per la UE”.