• El Grupo Ciutadans reclamarà, als municipis on té representació municipal, que demanin un informi jurídic als secretaris dels ajuntaments sobre l’1-O i els recorda que “han de complir la llei i protegir els funcionaris”.

Terrassa, dijous 7 de setembre del 2017. El responsable d’Acció Institucional de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Joan García, ha afirmat que els alcaldes catalans tenen “el deure i la responsabilitat d’evitar que els seus ajuntaments participin de l’1-O”. Garcia ho ha dit després que avui hagi transcendit que el Govern de la Generalitat ha enviat cartes als ajuntaments “traslladant-los la responsabilitat de l’organització de l’1-O “.

El dirigent de Cs ha reclamat que els alcaldes “es mantinguin del costat de la llei i la democràcia, protegeixin els funcionaris i no participin de l’abús de poder del Govern de la Generalitat“. I en aquest sentit ha qualificat d ‘ “intolerable” que el Govern “pretengui fer llistes de bons i mals funcionaris en funció de si participen o no d’aquest acte il·legal“.

Així mateix, García ha explicat que instaran als alcaldes a que demanin un informe als secretari general dels diferents ajuntaments sobre la participació de les corporacions locals en l’1-O. En aquest sentit el responsable d’Acció Institucional de Cs a Catalunya ha recordat que els secretaris “tenen l’obligació de complir amb la llei i protegir els funcionaris”, i ha afegit que “els ajuntaments no poden ser còmplices  d’un acte com el viscut ahir al Parlament, en què es van atropellar els drets dels catalans“. “Esperem que diguin que compliran amb la llei i que no seran còmplices d’un cop a la democràcia“, ha sentenciat el dirigent de la formació taronja.

—–