• La regidora, Carmen Ortuño, explica que l’edició “d’una guia fàcil” podria ajudar-los personalment a més de millorar l’atenció als afectats

Terrassa, divendres 20 d’abril del 2018. La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Carmen Ortuño, ha demanat a l’equip de govern que s’adoptin diverses mesures per “millorar la informació sobre els cursos de cuidadors per a la dependència”. L’objectiu de la iniciativa, que es presentarà al proper ple, és que “el Servei de la Dependència municipal vetlli pel compliment dels cursos de formació de familiars” i també que s’elabori “una guia fàcil per a cuidadors de persones depenents”, ha indicat l’edil de Cs. D’aquesta forma, les famílies dels afectats disposaran de “consells útils i senzills sobre com atendre als seus familiars i alhora recomanacions saludables per a ells mateixos”.

Carmen Ortuño ha recordat que “aproximadament el 85% de la població major de 65 anys necessita d’una altra persona per poder desenvolupar una vida normal”. A més, aquesta situació no solament es produeix en els ancians, sinó que altres col·lectius (discapacitats psíquics, físics i la població infantil) també són depenents i, en funció de les seves limitacions, precisen una atenció permanent i intensiva.

La regidora de Cs ha destacat que en aquests casos, “sobretot són els seus familiars els que assumeixen el suport”. Per aquesta raó, reben ajudes econòmiques de la Generalitat i es comprometen a fer un curs de formació a través del Programa Individual d’Atenció (PIA) establert pels serveis socials municipals o comarcals. Finalment, Ortuño ha assenyalat que el problema requereix “un gran nombre de cuidadors, entre familiars i professionals” i “són molts els esforços econòmics i humans implicats en l’atenció a aquests col·lectius”.