• El portaveu, Javier González, defensa el dret dels menors “a rebre una educació en valors democràtics” i recolza al professorat en una labor “respectuosa amb la diversitat ideològica”

Terrassa, dilluns 14 de maig del 2018. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha anunciat que demanarà al consistori que “recolzi plenament” als pares i mares de l’IES Montserrat Roig “en la defensa dels drets dels seus fills a una educació en valors democràtics”. Aquest institut local està entre els 24 centres catalans denunciats davant el ministeri d’Educació per presumpte adoctrinament polític a menors arran de l’1-O. Cs presentarà una moció a la Junta de Portaveus en la qual, a més, “es recolza el treball del professorat de l’IES Montserrat Roig en el desenvolupament d’una labor respectuosa amb la diversitat ideològica de la nostra societat”, ha indicat González.

Javier González ha explicat que és responsabilitat tant del ministeri d’Educació com del departament d’Educació de la Generalitat “establir tots els mecanismes necessaris per garantir la formació dels menors com a ciutadans lliures, compromesos amb la societat i amb el respecte als valors democràtics” instaurats en la Constitució Espanyola i en l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. El portaveu ha recordat que actualment el Govern ha fet un requeriment a la Generalitat sobre les queixes dels pares perquè “depuri responsabilitats si cal”.

Finalment, la moció de Ciutadans planteja traslladar els acords aconseguits per la Junta de Portaveus als pares i professorats de l’IES Montserrat Roig, a l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) del centre i al Consell Escolar de Terrassa.