• El portaveu municipal, Javier González, recorda que un dels objectius de les ajudes públiques és “fomentar projectes per generar una societat més participativa, cohesionada i solidària”

Terrassa, dilluns 25 de juny del 2018. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha anunciat que reclamarà que “es retirin les subvencions del consistori a Òmnium Cultural de Terrassa per la seva activitat política en els últims mesos”. Segons el regidor de la formació taronja, “és òbvia la seva reiterada participació i promoció d’accions de suport al procés independentista”, fet que no té res a veure amb l’activitat cultural i “incompleix l’objectiu de qualsevol ajut econòmic municipal”. Per això, Cs presentarà una moció en aquest sentit per debatre en el proper ple.

Javier González ha insistit que l’Ajuntament de Terrassa “ha de preservar i impulsar la cultura” a través “d’ajuts que reforcin l’activitat pròpia de les entitats locals”. No obstant això, “els projectes i accions de les entitats han d’atenir-se a valors inclusius compartits de forma general” que generin “una societat més participativa, cohesionada i solidària”, ha recordat el portaveu. A més, tal com estableixen les ordenances municipals vigents, s’hauria “d’aplicar sancions” quan es produeixin “infraccions greus” per incomplir “les condicions establertes i s’emprin ajuts en finalitats pels quals no han estat concedits, com és el cas de l’esmentada entitat”, ha assenyalat González.

Per tot això, la moció de la formació taronja especifica que el consistori “reclami les subvencions atorgades a Òmnium Cultural de Terrassa en l’exercici 2017 i denegui qualsevol ajuda en 2018”, ja que “no podran beneficiar-se de subvencions aquelles entitats que hagin estat sancionades en convocatòries anteriors”. La iniciativa es faria extensiva a qualsevol altra associació o entitat que no utilitzi els ajuts econòmics per a les finalitats adequades o incompleixi la normativa establerta com “el respecte a les institucions i les persones o no incórrer en cap activitat il·legal o deshonesta entre altres aspectes”, ha conclòs González.