• El regidor, David Aguinaga, assenyala que la ciutat “no pot quedar al marge” d’una efemèride que “ha permès el període més llarg de pau i estabilitat en la història d’Espanya”

Terrassa, dilluns 8 d’octubre del 2018. El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha proposat que el consistori local “organitzi un acte oficial de commemoració del 40 aniversari de l’aprovació de la Constitució espanyola de 1978”. A més, la formació taronja ha sol·licitat que “es difongui entre la ciutadania de Terrassa aquesta efemèride a través de conferències o exposicions públiques”. L’objectiu és “celebrar el pròxim 6 de desembre la vigència d’un text que ha permès el període més llarg de pau i estabilitat de la història d’Espanya”, ha assenyalat l’edil de Cs.

David Aguinaga ha recordat que “40 anys de l’actual Constitució suposen un fet històric i sense precedents al nostre país”, ja que els anteriors textos constitucionals tenien “una durada efímera perquè eren fruit de canvis de règim i es feien ignorant a una part important de la població”. El regidor de la formació taronja ha afegit que “va ser un moment clau en la transició política a la democràcia” i “un text fruit d’un esperit de diàleg i consens, debatut per ponents sorgits d’unes eleccions democràtiques i sotmès a més a votació popular” en un referèndum que es va saldar amb un 87,9% de vots a favor en tota Espanya (xifra que va ascendir al 90,5% a Catalunya).

Per tot això, “Terrassa no pot quedar al marge de les celebracions que s’organitzaran en tot el territori”, ha apuntat Aguinaga. La proposta de Cs, que es presentarà a la Junta de Portaveus, no oblida que“40 anys són un moment per reflexionar sobre les possibles actualitzacions o reformes que s’haurien de realitzar” però també “per sentir-nos orgullosos del camí fet fins ara”.