• El portaveu, Javier González, explica que “el model trilingüe” s’aplicaria des de “les escoles bressol” i “en totes les activitats lúdiques i educatives” que depenen del consistori

Terrassa, dimarts 26 de març del 2019El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha proposat que “s’implanti el model lingüístic trilingüe als alumnes de la ciutat a les escoles bressol i en totes les activitats lúdiques i educatives organitzades pel mateix consistori, que és l’administració més pròxima als ciutadans”. A més, la iniciativa preveu que l’Ajuntament “insti a la Generalitat a fer efectiu el trilingüisme en tots els centres escolars, garantint que el català, el castellà i l’anglès siguin llengües vehiculars en horari lectiu i en assignatures troncals”.

Javier González ha afegit que també es demanarà al departament d’Ensenyament que col·labori amb Ajuntaments, Diputacions i Consells Comarcals “dotant d’auxiliars de conversa en anglès a les escoles del Servei d’Educació de Catalunya que ho sol·licitin”, entre altres aspectes. El regidor ha explicat que el model trilingüe en l’àmbit educatiu que impulsa Cs “permet el coneixement del català, el castellà i una tercera llengua, preferentment anglès, incorporant un 20% de classes en aquesta llengua estrangera i un 40% de classes en els altres dos idiomes cooficials”. D’aquesta forma, “els alumnes podran aconseguir un bon nivell d’anglès al marge de la capacitat econòmica de les seves famílies”, ha apuntat el portaveu.

En opinió de González, la immersió lingüística actual és un model d’un altre temps: “un sistema monolingüe en el qual les matèries s’imparteixen en una sola llengua vehicular amb un nombre d’hores assignades a la setmana per a castellà i anglès”. L’objectiu de la proposta de Cs és “un reconeixement i una progressiva incorporació de les llengües amb una perspectiva integradora i equitativa de no discriminació lingüística en l’àmbit educatiu”.

La proposta, que es debatrà en el pròxim ple municipal, inclou també reclamar al conseller d’Ensenyament i al Govern que “es faci efectiu el pagament del deute que la Generalitat té amb l’Ajuntament respecte a les escoles bressol”, així com que “s’ampliïn les partides pressupostàries per a millorar el sistema educatiu a Catalunya”, ha conclòs el regidor.