• L’alcaldable, Javier González, lamenta que hagi baixat encara més la percepció de qualitat dels veïns en l’últim Baròmetre de Satisfacció dels Serveis Públics   
Terrassa, divendres 17 de maig del 2019. L’alcaldable de Ciutadans (Cs) a Terrassa, Javier González, ha afirmat que si Cs està en el pròxim govern municipal “el primer que faríem amb l’empresa municipal de neteja i recollida de residus Eco-Equip SAM és canviar la direcció, realitzar una auditoria i implementar un pla de xoc”. El candidat ha lamentat que “Terrassa torna a quedar retratada, especialment en la neteja” en els recents resultats del III Baròmetre de Satisfacció dels Serveis Públics que realitza anualment l’Observatori de Serveis Urbans (OSUR).


Javier González ha avançat algunes de les mesures que Cs proposa per a “frenar el deteriorament constant d’aquest servei i millorar la neteja de Terrassa”. A més del pla de xoc, Ciutadans planteja “un nou pla de residus que permeti incrementar els recursos i millorar la resolució d’incidències i l’atenció ciutadana”. Entre altres aspectes, s’adoptarien “mesures per a optimitzar la recollida i el transport digitalitzant el servei” i s’estudiaria “la implantació de millores en el control del reciclatge d’empreses, comerços i particulars”.

Segons la citada enquesta, que es realitza entre els veïns dels 30 municipis més poblats d’Espanya, els ciutadans de Terrassa puntuen els seus serveis públics municipals amb un 55% de satisfacció (10 punts menys que en 2018 i 2 punts per sota de la mitjana espanyola actual). Tots els serveis empitjoren la seva percepció respecte a l’anterior consulta, situant al municipi en el lloc número 11 (tres menys que en 2018). Destaquen les caigudes en els serveis de conservació de zones verdes i espais públics (39% de satisfets) i en neteja viària (24% de satisfets).

En aquest sentit, González ha recordat que al març ja va exposar la seva visió del problema en una taula rodona organitzada per l’Associació per l’Excel·lència dels Serveis Públics i OSUR, que va comptar amb la participació del vicepresident de l’observatori i exministre del PSOE, Francisco Caamaño. González va advertir llavors que “la neteja és un dels serveis pitjor valorats pels usuaris a pesar que s’ha incrementat el pressupost en aquests quatre anys i s’ha pujat la taxa. No és eficient i balafia els diners sense que millori la qualitat en absolut i sense que l’equip de govern socialista faci res sobre aquest tema”. De fet, per primera vegada en la història del municipi, “tota l’oposició va reprovar la gestió municipal del servei de neteja” en un ple extraordinari, va concloure el candidat.