El regidor David Aguinaga Abad afirma que el decret d’admissions posa en perill la supervivència dels centres concertats.

Terrassa, divendres 11 de març 2020. El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) de Terrassa denuncia que “el decret d’admissions del departament d’Educació posa en perill la continuïtat dels centres de l’escola concertada a Terrassa”, segons ha explicat el regidor Aguinaga. Fruit d’aquesta preocupació Cs Terrassa portarà al Ple de març una proposta per: “defensar el dret de les famílies a escollir centre educatiu i manifestar el nostre suport a l’escola concertada davant d´un projecte de decret cuinat d’esquenes al món educatiu”, ha aclarit l’edil.

Aguinaga ha avançat que la proposta planteja que “respectar el dret de les famílies a escollir centre educatius, instar al departament a no prendre decisions sobre el sistema d’admissions sense comptar amb la totalitat del sistema educatiu i dotar de diners qualsevol política públic“. I afegeix, “l’escola concertada s’ha mobilitat com mai i ha recollit 122.000 signatures contra el decret: s’hi juguen la supervivència”, ha assegurat el regidor.

L’edil ha dit que “tots estem en contra de la segregació escolar, però la modificació dels criteris d’admissió sense dotar l’escola concertada dels medis per fer-hi front és una irresponsabilitat“. I afegeix, “per lluitar contra la segregació n’hi ha prou amb aplicar els decrets vigents i millorar el finançament públic en educació, que no ha fet més que caure en els darrers anys”, ha assegurat el regidor.