Terrassa, dimarts 19 de gener del 2021.

· El portaveu, Javier González, denuncia l’existència de “dades contradictòries” sobre el nombre de dosis excedents i sobre crides urgents als CAPs per a evitar que caduquin

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha anunciat que “davant les dades contradictòries que ens estan arribant sobre com s’està desenvolupant la campanya de vacunació de la Covid-19 a la ciutat”, la seva formació ha reclamat a l’equip de govern local que s’organitzi una reunió de tots els grups amb representació al consistori amb els responsables de l’Hospital de Terrassa. Segons el portaveu, sembla que “es va produir un excedent sobre les dosis previstes i es va haver d’improvisar amb crides urgents per a evitar que caduquessin algunes vacunes”. González ha fet arribar la seva “inquietud pel que semblen greus problemes de planificació” també al Grup Parlamentari de Cs, que ha presentat diverses preguntes a la presidència del Parlament per a aclarir el succeït.

Javier González ha explicat que el diputat de Cs, Jorge Soler, ha sol·licitat oficialment tota la documentació sobre aquest tema. En concret, “els expedients administratius que acreditin la recepció de totes les vacunes contra la Covid-19 destinades al Consorci Hospitalari de Terrassa i com s’han gestionat des de la primera setmana de gener fins avui”. A més, en el seu escrit Soler ha demanat “els documents, protocols o plans” per a aclarir “la custòdia i l’aplicació de les vacunes” durant el mateix període de temps.El responsable local de Cs ha assenyalat que el passat dia 12 el seu grup va rebre una informació sobre “una possible mala planificació que va obligar a fer una crida als CAPs perquè un número considerable de dosi anaven a caducar si no s’administraven ràpidament”. González ha afegit que “abans de generar alarmisme, van preguntar a l’equip de govern sobre la veracitat d’aquesta informació”. La resposta que va transmetre la regidora de Salut “no acaba de coincidir amb el succeït segons les nostres informacions”. Per aquesta raó, “i per a tranquil·litzar a la ciutadania” segons el regidor, Cs ha decidit reclamar la celebració d’una reunió “perquè la direcció de l’Hospital de Terrassa ens expliqui exactament quin ha succeït i detalli com s’està duent a terme la campanya de vacunació en el nostre municipi”.