Terrassa, dimecres 3 de febrer del 2021. 

La candidata local, Isabel Martínez, critica que els ajuts del Govern per a afrontar la pandèmia “són insuficients i han arribat tard” en la seva visita al Mercadal de Terrassa

La candidata número 10 per Barcelona de Ciutadans, Isabel Martínez, ha visitat avui es Mercadal de Martí l’Humà de l’avinguda Béjar de Terrassa per a presentar les propostes de Cs per al petit comerç i els autònoms. Martínez ha volgut donar als paradistes, afectats per les restriccions de l’actual crisi sanitària, “un missatge d’esperança” i ha avançat les mesures en aquest camp que seran una prioritat per a la seva formació quan comenci la pròxima legislatura. La candidata ha anunciat que des de Cs impulsaran “ajuts de fins a un 75% de la facturació perduda durant la pandèmia, de fins a 4.000 euros per autònom per a cobrir les despeses mentre han romàs tancats i que si un autònom ha tingut zero ingressos, pugui pagar zero euros de quota d’autònom”.

Isabel Martínez ha recordat les greus conseqüències que les restriccions per la pandèmia de la Covid-19 està provocant en l’economia de moltes famílies i petits comerciants, així com en el sector de l’hostaleria entre altres. La candidata local ha explicat que en la seva recent visita al Mercadal de Les Fonts diumenge passat, “vam trobar una situació molt diferent de la d’avui, amb molt poc flux de gent realitzant compres perquè només hi havia parades d’alimentació”. En aquest sentit, Martínez ha destacat que “aquestes mesures proposades per Cs són només un primer intent, però lluitarem durant tota la legislatura per a ajudar aquestes famílies i comerços a reflotar aquesta situació”.

En relació amb les accions de la Generalitat per a ajudar al sector, Martínez ha indicat que “fins ara són insuficients i en molts casos han arribat tard”. En la seva opinió, “des del primer moment en què es van aplicar les restriccions s’haurien d’haver agilitat les decisions per a acompanyar-les amb ajuts”. A més,la candidata ha qualificat d'”electoralista” que “la Generalitat hagi fet l’anunci d’un nou paquet d’ajuts per a autònoms i comerç només uns dies abans de l’inici de campanya” i “ni tan sols han aclarit quan es podran en marxa, la qual cosa genera molta inseguretat en els afectats”, ha afegit.

Finalment, Isabel Martínez ha volgut transmetre als votants que “Ciutadans és la garantia que hi hagi canvis en la pròxima legislatura”. La candidata ha advertit que “no podem seguir aturats en aspectes que no fan més que separar-nos i desviar l’atenció dels problemes essencials com gestionar la pandèmia, millorar la sanitat i ajudar a sectors com l’hostaleria i el petit comerç a superar aquesta greu crisi”.