Terrassa, divendres 14 de maig del 2021. 

• Gonzalo Díaz, de Cs Terrassa, exposa que “és imprescindible fer partícip a la ciutadania de la redacció d’un Pla Director que assenti les bases de futur del parc”.

El passat dimecres 12 de maig es va celebrar la Taula de Vallparadís després de l’aprovació per unanimitat d’una proposta de resolució presentada pel Grup Municipal de Ciutadans el mes de febrer. Aquesta primera trobada es va celebrar sense la participació de representants d’associacions de veïns, fet que va sorprendre el Grup Municipal de Ciutadans Terrassa, impulsor de la proposta de resolució.

La finalitat de primera trobada de la taula era assentar les bases per l’actualització de l’actual Pla Director del parc per adaptar-lo als nous reptes i potencialitats que pot oferir un dels parcs urbans més grans de Catalunya i d’Europa. Tal com ha exposat Gonzalo Díaz, representant del Grup Municipal a la Taula de Vallparadís, “és imprescindible fer partícip a la ciutadania de la redacció d’un Pla Director que assenti les bases de futur del parc” i per a fer-ho proposa centrar el debat en “les potencialitats que pot oferir el parc, les seves àrees de millora, la seva ampliació i la dinamització d’aquest motor natural de la ciutat”.

Díaz, que ha lamentat que Raúl Ibañez, regidor de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Terrassa, no hagi pres un paper preponderant en la presentació de propostes, ha emfatitzat la necessitat de “millorar la seguretat viària de la zona” per a “garantir un bon ecosistema entre els vianants i els vehicles de dues rodes com poden ser els patinets elèctrics o les bicicletes”. Per altra banda, el representant de Ciutadans Terrassa ha remarcat la voluntat d’avançar cap a un Parc que promogui “els usos culturals i educatius que la seva biodiversitat pot oferir”.

Finalment, Díaz ha expressat la seva voluntat que “tots els Grups Municipals arribin a amplis acords per dinamitzar Vallparadís” i proposa fer-ho “sense deixar els veïns al marge”, tal com recull la proposta que va presentar el partit taronja al mes de febrer del 2021 i que es va aprovar per unanimitat.