Lunes, 31 de mayo del 2021. 

Alberto Sánchez, regidor de Ciutadans Matadepera

Para empezar, quisiéramos enviar un abrazo a la interventora del Ayuntamiento, Esperanza Cavero, que recientemente ha perdido a su padre. Desde el equipo de Ciudadanos Matadepera le enviamos nuestros más sinceros recuerdos y apoyo en estos momentos tan duros que está viviendo.

Un dels objectius de campanya que ens vam posar l’any 2019 va ser acabar amb la fama de “poble-dormitori” que s’ha generat en els darrers anys al nostre municipi; i en això estem treballant. Aquest mes de maig hem presentat al ple ordinari una moció per aconseguir el compromís del ple i del govern municipal per treballar en l’estudi de les titulacions de Formació Professional més demandades per les empreses al 2020 i sobre les Formacions Professional més demandades als municipis pròxims que les imparteixin, per a tenir una idea clara de quines són les més necessàries i les que compten amb major sortida laboral amb el principal objectiu de portar-les als centres educatius matadeperencs. Amb això, la nostra pretensió és apropar l’FP als joves de Matadepera que vulguin cursar els seus estudis prop de casa seva, i atreure talent jove al nostre poble amb l’objectiu de que vegin Matadepera com un lloc d’oportunitats i progrés social de la mà de l’educació, pública i privada.

D’altra banda, els companys d’ERC van portar a ple una moció per fer el pagament d’impostos estatals a l’Agència Tributària de Catalunya; una moció fora de lloc i que no té més raó d’ésser que seguir el pols, que a la ciutadania tant li fa, amb Junts per Matadepera per veure qui és més nacionalista. El que no és tan irrellevant és que el pagament de tributs a l’ATC implicaria l’entrega de diners del nostre Ajuntament a un òrgan que no té competència per això, ja que fins al dia d’avui no compleix amb l’Article 204.2 de l’EAC al no haver cap acord de participació paritària entre l’Estat i la Generalitat. Si l’equip de govern realment es preocupa pel benestar de Matadepera, no es donarà cap euro a l’ATC i es seguirà tributant als òrgans competents.