Terrassa, divendres 13 de maig de 2022.

• González: “el kit digital brinda un servicio a medida y sin coste para que los comerciantes de Terrassa digitalicen su negocio”

• “Aquest col·lapse genera indefensió i irritació entre els perjudicats”, ha declarat González

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa ha fet pública una proposta que presentarà en el Ple Municipal de maig perquè s’agilitin les tramitacions dels ciutadans i es reobrin les oficines de la seguretat social a la ciutat. El portaveu del partit a la ciutat, Javier González, ha denunciat “les queixes de ciutadans amb problemes per aconseguir una cita prèvia tant per telèfon com per internet” i ha ressenyat que “aquests no poden acudir no poden acudir a les oficines per a ser atesos de manera directa i personalitzada”.

 

Aquesta situació, com exposa González, “s’ha vist agreujada pel tancament temporal de dues dependències de la Seguretat Social a la nostra ciutat i són molts els ciutadans tenen problemes per a gestionar incapacitats, pensions o l’ingrés mínim vital i que aquests retards repercuteixen de manera greu en l’economia de moltes famílies”.

 

Davant “aquest col·lapse que genera indefensió i irritació entre els perjudicats” el partit liberal ha anunciat que presentarà una bateria de propostes per a revertir la situació. “Proposem la reobertura de les oficines de la seguretat social a Terrassa, incrementar l’atenció telefònica personalitzada, augmentar els recursos materials i humans que siguin necessaris i elevar al Síndic de Greuges i al Defensor del Poble una queixa pel deteriorament en l’atenció de la seguretat social a Terrassa”, ha finalitzat González.