Javier González Terrassa

Article d’opinió de Javier González, portaveu del Grup Municipal de Ciutadans de Terrassa

La setmana passada a la Junta de Portaveus dels partits amb representació a l’Ajuntament de Terrassa, es va aprovar una proposta de Ciutadans on s’insta al Govern d’ERC i Convergència, de conformitat amb la moció aprovada pel Ple del Parlament de Catalunya el passat 3 de març de 2016, perquè garanteixi, tal com estableix la Llei d’Educació, un finançament de les guarderies que cobreixi com a mínim un mòdul econòmic de 1.600 € per plaça i any, i es comprometi a augmentar-ho progressivament fins als 1.800 € per plaça i any acordats amb els ajuntaments. I que a més s’aboni, a l’ajuntament de Terrassa, el deute pendent derivada de l’incompliment del seu compromís i obligació de finançament de les guarderies.

La proposta de Ciutadans és coherent atès que, segons la Llei 12/2009, del 10 de juliol d’Educació, s’estableix que el Govern de la Generalitat ha d’incrementar progressivament els recursos econòmics destinats al sistema educatiu i, prenent com a referència els països europeus que es distingeixen per la seva excel·lència en educació, ha de situar progressivament la despesa educativa prop de, com a mínim, el 6% del producte interior brut en un període de vuit anys. A la pràctica el que va succeir el passat mes de març és que el Govern de la Generalitat es va prorrogar en cinc anys el temps que es va estimar necessari per portar a terme els seus propis compromisos.

Estem a anys llum que a Espanya el sistema educatiu doni resposta a la demanda de les persones, i del sentit comú, perquè el sistema cobreixi de 0 a 3 anys les necessitats reals d’uns ciutadans farts de fer piruetes entre la dedicació al treball i la dedicació a la família. Per això és imprescindible una educació universal i gratuïta que pugui atendre als més petits de les famílies que així ho requereixin. Ens podem seguir enganyant a Catalunya amb els paranys d’un Govern que s’autoprorroga l’aplicació de les seves pròpies lleis al·legant que no té recursos perquè el malvat Estat espanyol la té presa amb Catalunya. Mentrestant, malbarata i no atén la seva obligació de gestionar amb responsabilitat les seves competències en temes socials i educatius mantenint la construcció d’un Estat propi esprement les butxaques de tots els catalans amb la pressió fiscal més alta d’Espanya, i una de les més altes d’Europa.

ERC va votar en contra que Terrassa sol·licités que la Generalitat augmentés els recursos per les escoles bressol, Convergència es va abstenir… En Ciutadans no sabem que és pitjor, si la hipocresia d’ERC o el cinisme de Convergència; jutgin vostès.

 

artículo en Diario de Terrassa