• El regidor de Cs Terrassa, David Aguinaga, presenta una proposta de resolució perquè el consistori estudiï fórmules de promoció i una possible rebaixa de taxes

Terrassa, divendres 25 de maig del 2018. El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha mostrat el seu “total suport als treballadors del Mercadal Martí l’Humà”, que s’instal·la tots els dimecres al matí en l’avinguda Bèjar del municipi. La formació taronja ha anunciat que presentarà una proposta de resolució en el proper ple perquè l’Ajuntament“reconegui la labor d’aquest col·lectiu com una part imprescindible del teixit social i comercial de Terrassa”. A més, Ciutadans planteja crear “una taula de treball municipal que valori noves fórmules de promoció i potenciació dels mercats municipals de venda no sedentària” i estudiar “la possibilitat de rebaixar les taxes i impostos municipals”. Aguinaga ha aclarit que l’objectiu “no és una acció immediata, sinó que les conclusions i mesures es puguin recollir en les futures ordenances de 2019”.

David Aguinaga ha recordat que aquesta modalitat és “un comerç tradicional molt arrelat a la nostra ciutat”, que en els últims anys ha perdut vendes i ha reduït el nombre de llicències a causa de la crisi econòmica, els canvis en els models de consum i l’increment de la competència. L’edil, ha insistit que “aquest tipus de mercats incideixen positivament en la creació d’ocupació”, però també són dinamitzadors dels eixos comercials i pols d’atracció de potencials clients a altres establiments de venda tradicional i d’hostaleria dels voltants.

D’altra banda, la proposta de Cs inclou realitzar “un estudi detallat del sistema de càlcul que s’aplica als paradistas”, tant el cost del servei com el cobrament de les taxes, per analitzar “si hi ha un marge de maniobra per reduir les taxes”, ha explicat Aguinaga. Finalment, el regidor ha sol·licitat que el consistori estudiï si es podria incloure una partida per finalitzar l’asfaltat del tram pendent en la mitgera de l’avinguda Bèjar, gràcies als pressupostos de les Inversions Financeres Sostenibles (IFS).