• El regidor, David Aguinaga, proposa crear “un mecanisme estable” de comunicació entre el ministeri de Foment, la Generalitat i els consells comarcals del Vallès Occidental i Oriental

Terrassa, dimarts 17 de juliol del 2018. El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha presentat una proposta per tal que “el consistori insti a totes les administracions implicades en la mobilitat de la B-40 a què treballin de forma coordinada per solucionar els importants problemes de trànsit d’aquesta infraestructura”. La futura connexió entre Abrera i Terrassa, lluny d’haver resolt la connexió entre el Baix Llobregat i el Vallès, “haurà creat un problema nou al nord del municipi, amb un increment del flux de trànsit, sobretot de mercaderies, en Can Roca”, segons l’edil, “i a més de dificultar la circulació entre dues zones d’alta activitat industrial, generarà problemes mediambientals derivats d’embussos de circulació”.

David Aguinaga ha recordat que actualment “hi ha dos àmbits de treball en els quals s’estan decidint aspectes que afecten de forma important a Terrassa”. D’una banda, el ministeri de Foment ha adjudicat l’estudi informatiu del tram de la B-40 entre Terrassa i Granollers i està previst que els treballs finalitzin en 2019. Paral·lelament, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i la Generalitat impulsen el Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV) per estructurar tant el transport col·lectiu ferroviari i amb autobús, els intercanviadors i els aparcaments. L’edil ha assenyalat que cal “crear un mecanisme estable de coordinació amb reunions periòdiques per escometre a la vegada els problemes derivats de la mobilitat entre el Vallès i el Baix Llobregat”.

El regidor de Cs ha advertit que la proposta de la seva formació, que es debatrà en Junta de Portaveus, respon al fet que “és el moment d’aprendre dels errors passats”. En la seva opinió, la coincidència de tots dos projectes “no pot paralitzar les obres”, perquè “ni el Vallès ni Terrassa poden permetre’s de nou una situació com la que hem viscut molts anys, amb una falta de visió per solucionar el problema de connexió entre Abrera i Terrassa que ha perjudicat seriosament l’economia i la competitivitat de la comarca i la ciutat”.