• El portaveu, Javier González, assenyala que la seva formació “no vol ser còmplice d’aquesta dinàmica habitual del PSC” i critica que aquesta pressió fiscal “no es reflecteix en la millora de la majoria dels serveis públics” 

Terrassa, dimecres 31 d’octubre del 2018. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha explicat que la seva formació no ha donat suport a la proposta de pressupostos per a l’exercici 2019 de l’equip de govern socialista perquè suposa “una nova pujada d’impostos i taxes”. El regidor ha assenyalat que “Ciutadans no vol ser còmplice d’aquesta dinàmica habitual del PSC”, que en la seva opinió “contínuament demana més diners al contribuent sense explicar clarament a què es destinaran i sense que es reflecteixi en la millora de la majoria de serveis públics, com per exemple la neteja”.

Javier González ha criticat el suport d’ERC i els Comuns per a l’aprovació d’uns comptes municipals que preveuen uns ingressos extraordinaris superiors als 3,5 milions d’euros “gràcies a la butxaca dels veïns de Terrassa, que pagaran més IBI, més taxa de residus o més pels guals de vehicles”. El portaveu de Cs ha fet especial èmfasi en “la gravetat del cas IBI”, que ja va comportar una pujada el passat any després d’una revisió cadastral generalitzada. No obstant això, l’edil ha afirmat que “una altra vegada moltes famílies dels barris veuran incrementat el seu rebut de forma espectacular a pesar que l’alcalde va prometre al seu moment que l’augment no superaria el 5%”.

El responsable de Cs ha afegit que “hi ha altres motius per oposar-se a aquests pressupostos”, com “l’herència dels diferents governs socialistes que han segrestat les possibilitats de creixement de Terrassa” i “els projectes sobredimensionats com el Parc Audiovisual, Torrebonica o les promocions d’habitatge, que van disparar el deute deixant a la ciutat sense espai de negociació en la política d’inversions”. Per tot això, González ha conclòs que aquesta gestió del PSC “no té res a veure amb el model alternatiu de Ciutadans de contenció fiscal i millora de l’eficiència de l’administració local en àmbits com la gestió urbanística o les empreses municipals”.