• El portaveu, Javier González, recorda que les administracions públiques “no poden fer discriminació” i que, segons l’IDESCAT, un 50,7% dels catalans tenen com a llengua habitual el castellà i un 36% el català

Terrassa, dilluns 12 de novembre del 2018. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha reclamat que les cartes que el consistori envia als joves que compleixen 18 anys “es redactin en català i en castellà”, ja que “ambdues són llengües oficials”, A més, el regidor ha recordat que segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT),“la llengua habitual del 50,7% dels catalans és el castellà, mentre que el català és la llengua habitual del 36,3% dels catalans”. La proposta se sotmetrà a debat en la Junta de Portaveus local.

Javier González ha assenyalat que aquestes cartes, que s’envien en nom de l’alcalde de la ciutat, haurien de ser bilingües per complir amb la Constitució i l’Estatut de Catalunya, que assenyalen que ambdues són oficials i que “totes les persones tenen el dret a utilitzar les dues llengües oficials i que els poders públics de Catalunya han d’establir les mesures necessàries para facilitar l’exercici d’aquest dret”. El portaveu ha insistit que l’Estatut d’Autonomia de Catalunya estableix que “no pot haver-hi discriminació per l’ús de qualsevol de les dues llengües”. En la mateixa línia que “l’administració no pot establir cap preferència en l’ús de les llengües” s’han pronunciat sentències del Tribunal Constitucional i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha conclòs l’edil.