• La regidora, Carmen Ortuño, recorda que la mesura “també afecta famílies i nens de Terrassa que reben tractament a l’Hospital de Sabadell”

Terrassa, dimecres 23 de gener del 2019. La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Carmen Ortuño, ha reclamat que “no es tanqui al febrer el servei d’oncologia pediàtrica del Taulí”. L’edil ha anunciat que “el Grup Parlamentari de Cs ha presentat una sèrie de preguntes al Parlament per a conèixer els detalls d’aquesta mesura del Govern”. Ortuño ha assenyalat que “l’Hospital de Sabadell és un centre de referència al Vallès, que atén a més de 400.000 persones, entre elles famílies i nens de Terrassa que reben tractament allí i es veuran afectats per aquest desmantellament”.

Els diputats de Cs Jorge Soler i Laura Vílchez van presentar dilluns passat una sèrie de preguntes a la Generalitat sobre “els motius que han portat a adoptar aquesta decisió de desmantellar l’oncologia pediàtrica” i “si el tancament està justificat amb algun tipus d’informe tècnic”. A més, la formació taronja ha demanat explicacions sobre el nombre de pacients i els tipus de càncer que es tracten fins a l’ara a l’hospital vallesà, així com si s’ha previst algun pla per a afrontar el trasllat del servei i dels professionals afectats i a on se situarien. Finalment, els diputats s’han preocupat per “si la Generalitat preveu algun pla de transport” per als pacients que en el futur hagin de desplaçar-se a Barcelona per a ser atesos.