- L’alcaldable, Javier González, assegura que el projecte permetria alliberar l’espai que ocupen totes les dependències de la plaça Didó per a la construcció d’habitatges i reordenar el centre històric
Terrassa, dijous 16 de maig del 2019. L’alcaldable de Ciutadans (Cs) a Terrassa, Javier González, ha presentat un projecte per a construir en l’espai que quedarà lliure quan es traslladi l’actual estació d’autobusos “un modern edifici d’equipaments que centralitzi tota l’atenció municipal al ciutadà, a les entitats i a les empreses”. El pla permetria “donar un millor servei” i “alliberar totes les dependències actuals de la plaça Didó per a facilitar la construcció d’habitatges de venda lliure i protegida i reordenar el centre històric” amb nous espais comuns i permetent la comunicació entre el Raval i la mateixa plaça Didó.
González ha recordat que aquesta proposta encaixaria en la remodelació prevista de la Porta Sud de Terrassa, que preveu en una segona fase la construcció d’una nova estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i el soterrament de l’estació d’autobusos connectada amb la nova estació d’FGC. El candidat ha qualificat d‘”estratègica per al futur de Terrassa” aquesta remodelació de l’entrada sud a la ciutat, ja que comportarà la dinamització dels barris de la Cogullada i Segle XX: “Es tracta d’acostar la centralitat institucional a uns barris necessitats d’una nova mirada”.
El candidat de la formació taronja ha explicat que aquest pla, que inclouria la construcció d’un pàrquing que donés servei a les noves dependències i gratuït per als usuaris que accedissin a fer gestions en vehicles de baixes emissions, “està obert al debat polític i a la participació ciutadana, així com a les entitats i agents econòmics interessats en el desenvolupament de la zona”. Segons González, el lloc “té capacitat suficient per a albergar el projecte” i suposaria “dignificar i replanificar la distribució actual dels equipaments de l’ajuntament en el territori”.
Javier González ha afirmat que “la col·laboració público-privada és imprescindible per a reordenar el centre i dinamitzar la Porta Sud”. En aquest cas, “l’operació generarà els recursos suficients per a construir en aquest punt el nou edifici i dissenyar el nou ajuntament que la ciutat necessita per a impulsar les polítiques econòmiques, millorar els serveis públics i també per a garantir els serveis socials”. La proposta s’emmarca en les 30 línies estratègiques que Cs inclou en el seu programa a llarg termini, amb la meta en el 2030, per a“situar Terrassa definitivament en el segle XXI i fer de l’Ajuntament de Terrassa l’Ajuntament més modern d’Espanya”, ha conclòs.