• El portaveu, Javier González, interpreta el silenci de Ballart com “un senyal que no governa per a tots els ciutadans” de la població
Terrassa, dimarts 25 de juny de 2019. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha criticat que l’alcalde, Jordi Ballart (Tot per Terrassa), “segueixi sense pronunciar-se sobre el succeït amb la nena que va pintar la bandera espanyola en un dibuix escolar“. El regidor ha lamentat que “no ha condemnat els fets”, tot i que “la mateixa Generalitat ha obert expedient perquè admet que trencar el treball en públic va ser una humiliació i va haver-hi discriminació en abandonar-la sola en el passadís de classe“.


Javier González ha afirmat que “el silenci de Ballart, que s’amaga després de la seva regidora d’Educació d’ERC”, és “un senyal que aquest alcalde no governa per a tots els ciutadans de Terrassa”. En conèixer-se la denúncia dels pares de la menor, de 10 anys, presumptament agredida per una mestra en el CEIP Font de l’Alba, els responsables del Grup Municipal de Ciutadans a Terrassa van fer públic que la formació taronja ja va advertir fa mesos de problemes similars en el mateix col·legi i en un altre centre de la ciutat, tant a la Síndica de Greuges local com a la Comissionada d’Educació de l’anterior govern socialista.

El document elaborat per Cs Terrassa feia “una exposició detallada de fets com la imposició de català en classes de llengua castellana, coacció en l’ús de la llengua als patis escolars o la prohibició de lluir banderes espanyoles quan si es toleren unes altres de caràcter reivindicatiu“. En aquest sentit, Javier González ha conclòs que “en Ciutadans continuarem defensant una escola pública de qualitat, trilingüe, i lliure de maltractament i d’adoctrinaments” que “realment reflecteixi el pluralisme de la societat catalana”.