• La regidora, Isabel Martínez, proposa que el consistori informe i assessori els usuaris sobre com tramitar les seves queixes i demani comptes als centres sanitaris sobre les despeses del Pla Integral d’Urgències de Catalunya (PIUC)
Terrassa, dijous 11 de juliol del 2019. Ciutadans (Cs) ha tornat a demanar “la implicació de l’Ajuntament per a actuar davant el col·lapse de les Urgències a l’Hospital i la Mútua de Terrassa”, com ja va fer en 2016. La regidora del Grup Municipal, Isabel Martínez, ha presentat una proposta per a “instar a la Generalitat a crear un pla d’actuació per a solucionar la saturació d’aquest servei”, que s’ha convertit en “un problema permanent i quotidià, la qual cosa evidencia un dèficit estructural en el cas de la Mútua”. Martínez ha recordat que “a l’estiu no es pot justificar aquest col·lapse per epidèmies de grip”. Per això, Cs presentarà una proposta que també preveu que el consistori “informe i assessori els usuaris que vulguin reclamar davant una atenció inadequada en aquest servei en els centres sanitaris de la ciutat”. 

Isabel Martínez ha assenyalat que la formació taronja proposa que l’Ajuntament “es comprometi a sol·licitar als diferents centres sanitaris els comptes amb les despeses relatives al Pla Integral d’Urgències de Catalunya (PIUC)”. La informació es faria arribar també a tots els grups municipals de l’oposició perquè l’Ajuntament pugui “estudiar l’impacte real de les retallades sanitàries dels últims anys i si estan afectant la qualitat de les Urgències a Terrassa”, tal com sospita el Grup Municipal de Cs. De fet, Ciutadans ja va presentar en 2016 una proposta similar a la Junta de Portaveus de Terrassa que va ser aprovada per unanimitat.

La regidora de Cs també ha avançat que “el Consell Municipal de Salut seria l’organisme que podria facilitar als ciutadans la informació i l’assessorament” per a “fer valer els seus drets presentant queixes formals contra els hospitals si consideren que l’atenció sanitària rebuda ha estat deficient per falta de recursos”. A més, els pacients tindrien a la seva disposició en tots els centres sanitaris fullets amb la informació “accessible i efectiva” sobre els drets dels usuaris i els passos a seguir en cas que vulguin presentar qualsevol queixa sobre el servei. D’altra banda, el document dóna suport a “els professionals sanitaris que es troben diàriament exposats a situacions extremes causades per les retallades sanitàries”, ha conclòs Martínez