Terrassa, divendres 13 de novembre del 2020.

La regidora, Isabel Martínez, recorda que aquesta xacra és “una de les principals preocupacions dels espanyols” i “erosiona la legitimitat de la democràcia”

La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Isabel Martínez, ha anunciat avui que la seva formació impulsarà una proposta perquè el consistori se sumi a la commemoració del Dia Internacional contra la Corrupció, que se celebrarà el pròxim 9 de desembre. L’edil ha explicat que la corrupció “és una de les principals preocupacions dels ciutadans, després de l’atur, els polítics i els problemes econòmics”, segons l’últim baròmetre del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), i “comporta importants efectes nocius en l’àmbit institucional i econòmic”. Per això, ha insistit en la importància de “dur a terme polítiques actives que sensibilitzin i conscienciïn d’aquesta xacra, per a garantir una major transparència i rendició de comptes per part dels servidors públics”.

Isabel Martínez ha recordat que el Dia Internacional contra la Corrupció va ser proclamat per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) per a “prevenir i conscienciar sobre aquest problema entre els països membres”. A més, l’Assemblea General de Nacions Unides va fixar com un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 diverses mesures per a promoure pràctiques més responsables, sostenibles i inclusives de cara a la gestió política. En aquest sentit, la iniciativa de Cs contempla que l’Ajuntament mostri també el seu suport a la resolució de l’ONU.

La regidora de Ciutadans ha afegit que “cal reafirmar el compromís per a combatre la corrupció en totes les seves formes i fomentar la rendició de comptes i la participació en el centre de les nostres agendes locals i globals”. Martínez ha assenyalat que “aquests objectius no poden aconseguir-se només amb accions individuals, sinó que han de ser el producte d’un nou enfocament de governança multinivell on es contempli per governs locals i nacionals” i amb “un constant diàleg constructiu entre el sector públic, el sector privat i la societat civil”.

Finalment, la representant de Cs ha apuntat que els diferents casos de corrupció protagonitzats en els últims anys pels principals partits i actors polítics “han erosionat greument la legitimitat de la nostra democràcia, a més d’augmentar la desconfiança dels ciutadans cap al sector públic i reduir e