Terrassa, dijous 11 de març del 2021

El portaveu, Javier González, recorda el compromís del president del Govern, Pedro Sánchez, en aquest sentit i que posteriorment el Senat va aprovar una moció al respecte tot i el rebuig de PSOE i VOX

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs), Javier González, ha demanat que l’Ajuntament de Terrassa “insti el Govern d’Espanya a dur a terme la moció aprovada al Senat perquè les Administracions Locals puguin disposar directament d’un mínim del 10% dels Fons de Recuperació procedents de la Unió Europea (UE)”. La proposta, que es discutirà en Junta de Portaveus, reclama a més que el Govern creï “una Agència Independent de Reconstrucció i Reformes, que asseguri la màxima objectivitat i transparència en el repartiment d’aquests fons i que compti amb la participació activa i vinculant dels ajuntaments”.

Javier González ha recordat que “el President del Govern, Pedro Sánchez, es va comprometre en aquest sentit en la Conferència de Presidents Autonòmics”, celebrada el passat 25 d’octubre de 2020. En concret, el portaveu local ha aclarit que va afirmar que “un 40% dels fons de recuperació procedents de la UE serien gestionats directament per les Comunitats Autònomes i un 10% per les entitats locals”. No obstant això, González ha matisat que PSOE i VOX van votar en contra de la moció del Senat adduint a “la falta de recursos intel·lectuals per part dels ajuntaments”, la qual cosa demostra en la seva opinió “una estratègia de gestió centralitzadora, que no té en compte a l’administració més pròxima als ciutadans, que anteposa els interessos partidistes als dels ciutadans i sense criteris de transparència ni rendició de comptes”.

Per això, la iniciativa de Cs pretén que l’Ajuntament de Terrassa insti el Govern “a establir i fer públics els mecanismes i criteris necessaris i requerits pels Ministeris per al repartiment dels Fons de Recuperació de la Unió Europea”. Javier González ha afirmat que “els fons europeus ens ofereixen una oportunitat que no podem malgastar, però en cap cas poden convertir-se en una despesa sense cap control per part de les administracions”. El responsable local de Cs ha apostat per “reforçar els mecanismes de control, d’avaluació, selecció i fiscalització dels projectes”, perquè aquests fons europeus es reparteixin amb la més estricta objectivitat i sense que els interessos partidistes estiguin per sobre de la necessària ajuda a sectors com els autònoms, les empreses i les famílies”, ha conclòs.