Terrassa, dijous 15 de juliol del 2021.

• L’edil taronja ha exposat que “a Terrassa viuen prop de 270 cubans com a exiliats polítics”

 El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) Terrassa, en veu del regidor David Aguinaga, ha exposat la voluntat de la seva formació política en què l’Ajuntament de Terrassa “insti el Govern d’Espanya a manifestar el seu suport als ciutadans cubans que estan sol·licitant el cessament de la dictadura i que estan reclamant el respecte als seus Drets i Llibertats Fonamentals”, davant el que Aguinaga ha qualificat com “un clam per la llibertat de milers de cubans que, en lloc de votar amb els peus exiliant-se, demanen votar al seu país un govern democràticament elegit en les urnes”.

 

El diumenge 11 de juliol van començar a Cuba les manifestacions més grans de les últimes dècades on, sota el lema “avall la dictadura”, milers de cubans van ocupar els carrers del país del Carib reivindicant la caiguda del règim i la instauració de la democràcia en unes mobilitzacions espontànies. Aquestes protestes han aconseguit una magnitud sense precedents i han estat respostes per part de Díaz Canelo amb violència, fins al punt d’afirmar que “l’ordre de combat està donada, al carrer els revolucionaris”, la qual cosa ha derivat en les primeres morts de manifestants.

 

En aquest context, l’edil taronja ha exposat que “a Terrassa viuen prop de 270 cubans com a exiliats polítics” i que aquests “igual que els veneçolans, formen part de la diàspora que va fugir de Cuba a causa de la falta de llibertats, de la repressió i de la mentida constant en què els feia viure el règim comunista”. Tal com ha exposat Aguinaga, per a Ciutadans Terrassa “és necessari que l’Ajuntament s’oposi a la repressió i la violència indiscriminada de les autoritats policials i militars del règim cubà contra la població civil”.

 

Per tot això, el Grup Municipal de Cs Terrassa vol que el consistori “s’oposi a qualsevol mena de règim aliè als valors democràtics i constitucionals mínims per a la promoció dels valors i béns jurídics fonamentals dels Estats Socials i Democràtics de Dret”.