Terrassa, 21 de gener del 2022.-

· González (portaveu de Cs a Terrassa) sobre aquest nou impost: “les comunicacions de l'Agència Tributària de Catalunya només es fan en català i sol·licitarem que es facin també en espanyol”

· González (portaveu de Cs a Terrassa) sobre aquest nou impost: “les comunicacions de l’Agència Tributària de Catalunya només es fan en català i sol·licitarem que es facin també en espanyol”

 El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) Terrassa ha estat l’únic grup municipal de l’Ajuntament de Terrassa que s’ha posicionat en contra del nou impost que gravarà les Emissions de Diòxid de Carboni dels vehicles de Tracció Mecànica. El partit taronja va presentar una proposta al desembre de 2021, en el ple municipal, per a “sol·licitar a la Generalitat deixar sense efecte aquest impost per ser un impost que no és verd, no està ben dissenyat ni és equitatiu ni progressiu”, però la iniciativa no va comptar amb els suports de la resta de grups. El portaveu de Cs Terrassa, Javier González, va declarar que “aquest impost penalitza a les famílies amb ingressos més baixos que no poden canviar-se de vehicle”.

 

D’altra banda, González ha declarat sobre aquest nou impost que “les comunicacions de l’Agència Tributària de Catalunya només es fan en català”, precisant que es refereix “en concret, als enviaments postals als domicilis particulars dels ciutadans informant sobre la liquidació de l’impost sobre emissions”. En aquest sentit, el portaveu liberal a Terrassa lamenta que no s’estigui complint “l’obligació legal de posar a l’abast de tots els contribuents la documentació oficial en totes les llengües oficials”.

 

Per això, Cs Terrassa ha anunciat que en el pròxim ple municipal presentaran una iniciativa per a “sol·licitar a l’Agència Tributària de Catalunya redactar totes les seves comunicacions postals i requeriments de liquidació en les dues llengües oficials de Catalunya” perquè aquestes “s’alineïn amb la legislació vigent i no es continuïn vulnerant els drets lingüístics dels ciutadans de Catalunya”.