• El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans presenta una moció de condemna a la violència i de respecte a la convivència en Junta de Portaveus

Terrassa, dilluns 3 de setembre del 2018. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha anunciat que presentarà “una moció de condemna de la violència i de respecte a la convencia” per debatre en la Junta de Portaveus local. González ha assenyalat que “els partits separatistes no van voler condemnar la violència al Parlament, però ara tenen l’oportunitat de fer-ho a Terrassa”. La iniciativa respon als episodis violents que s’estan vivint a Catalunya, com la brutal agressió aquest mes d’agost a Barcelona a una dona mentre retirava llaços grocs.

El responsable d’Acció Institucional de Cs a Catalunya, Joan García, va assenyalar després dels lamentables successos que “la violència mai pot ser considerada com un instrument legítim de reivindicació i no existeix cap motiu de justificació”. Per això, García va anunciar que “les administracions locals han de comprometre’s a treballar perquè aquestes intolerables pràctiques per raons ideològiques no tornin a produir-se en el futur” atès que aquesta és la manera de “garantir i preservar la convivència ciutadana i el bon funcionament de l’ordenament democràtic”.

Javier González ha criticat que els partits independentistes “impulsen un projecte de ruptura que fomenta la fractura i la tensió social entre la ciutadania sense tenir en compte a la majoria de la gent”, i ha afegit que això ho fan “sense ni el més mínim respecte a l’Estat de Dret i els principis democràtics”. Per això, “les administracions públiques han de vetllar per un ús responsable de l’espai públic, entès aquest com un espai de tots”, ha manifestat el dirigent de la formació taronja en referència a “l’intent d’apropiació de l’espai públic per a part dels sectors independentistes”, la qual cosa, segons ha assegurat, “deteriora la convivència entre el conjunt de la ciutadania i obre una bretxa encara major en la fractura social ja existent a Catalunya”. 

La moció “fa una condemna de tots els actes vandàlics contra seus de partits polítics, dels insults, amenaces, agressions o l’assetjament contra grups i individus, entre ells molts càrrecs electes, que estan sovintejant a Catalunya”. Així mateix, “es rebutja tots els actes vandàlics o violents que s’han produït i es produeixen en concentracions i manifestacions celebrades en els últims mesos a Catalunya”. Finalment es condemna expressament les “inadmissibles pràctiques de declarar persona non grata per les seves idees i assenyalar públicament a qui pensa diferent i al que actua en compliment de les funcions públiques que té encomanades”.