• El portaveu municipal, Javier González, qualifica el problema de “clam popular” i anuncia que la seva formació se sumarà a la reprovació de la gestió impulsada per l’oposició

Terrassa, dimarts 4 de setembre del 2018. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha anunciat que la seva formació recolzarà la proposta per reprovar la gestió dels residus realitzada pel govern socialista en un ple extraordinari previst per a aquest mes. González ha afirmat avui en roda de premsa que el descontentament per l’actual servei de neteja viària i recollida d’escombraries “no és una iniciativa de partits de l’oposició, sinó un clam popular”. Per això, Cs se sumarà a la moció impulsada per ERC i Terrassa en Comú encara que “ens sembla insuficient”, raó per la qual Ciutadans proposarà “dotar a la Taula de Residus de diverses millores prenent com a model els canvis realitzats en l’Observatori de l’Aigua”.

Javier González ha recordat que “la neteja de Terrassa és deficient i no ha millorat en els últims tres anys malgrat les inversions i la pressió dels grups de l’oposició”. Així ho corrobora un recent informe de l’Observatori de Serveis Urbans (OSUR) en el qual un 52% dels enquestats no està satisfet amb aquest servei. El portaveu ha mostrat la seva “preocupació”perquè aquests resultats suposen que “la percepció ciutadana sobre la gestió ha empitjorat un 13% respecte a l’informe anterior”. Segons el regidor de Cs, la formació taronja pensa que “és fonamental” incloure en la moció (o amb una proposta pròpia si no hi ha acord) que “la Taula de Residus tingui major participació ciutadana, que compti amb més instruments per fiscalitzar la gestió de l’empresa concessionària i, fins i tot, professionalitzar algunes àrees entre altres aspectes”.

Finalment, Javier González ha reclamat a l’equip de govern que “es prenguin mesures per revertir aquesta situació”, ja que “les queixes ciutadanes per les deficiències en el servei són recurrents des de fa anys”, i sobretot, “hi ha greus problemes en alguns barris als quals no se’ls dóna una resposta adequada”.