El responsable d’Acció Institucional de Cs a Catalunya afirma que la seva formació no participarà en uns actes que “exclouen més de la meitat de la societat catalana”

Terrassa, dijous 6 de setembre del 2018. El responsable d’Acció Institucional de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Joan García, ha anunciat avui que la seva formació “no participarà en els actes institucionals municipals de la Diada l’11 de setembre”, fet que ha confirmat el portaveu del Grup Municipal de la formació taronja a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González. García ha explicat que això serà així perquè “la Diada no és de tots, se l’han apropiat els separatistes i els actes que organitzen exclouen més de la meitat de la societat catalana”.

“A més de la meitat dels catalans ens indigna que una determinada ideologia s’apropiï de la Diada de forma desvergonyida”, ha defensat García. I ha recordat que “s’organitzen actes polititzats i enfocats a una ideologia que no representa al conjunt de la societat catalana”. Així mateix el responsable d’Acció Institucional de Cs ha manifestat que  Ciutadans“no vol ser còmplice dels que han segrestat una festa que hauria de ser de tots per convertir-la en una jornada independentista amb un discurs marcat per la divisió, l’enfrontament i la ruptura amb la resta d’Espanya”.

Finalment el dirigent de Cs ha recordat que “des de  Ciutadans sempre s’ha proposat com a festivitat de Catalunya la Diada de Sant Jordi”.