• El portaveu, Javier González, reclama també a l’alcalde, Alfredo Vega (PSC), que “expliqui què pensa fer ara” i recorda que la seva formació mai va donar suport a la decisió

Terrassa, dimarts 9 d’abril del 2019El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha demanat avui en roda de premsa“responsabilitats polítiques” al tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, i que l’alcalde, Alfredo Vega “doni la cara i expliqui què pensa fer ara per a evitar que el procés pugui arribar a costar fins a 60 milions d’euros als ciutadans de Terrassa”. Una sentència del Jutjat Contenciós Administratiu 9 de Barcelona dóna la raó a l’empresa Mina Pública d’Aigües de Terrassa (concessionària durant 77 anys del servei local) i anul·la els acords del ple de desembre de 2016 que donaven per finalitzada la concessió i imposaven a l’empresa la reversió dels béns al consistori perquè, segons la magistrada, “no s’ajustaven a dret”.

Javier González ha qualificat d’“una acció política irresponsable i inconscient” la decisió d’aquell ple municipal, que va prorrogar la concessió de Mina fins al desembre passat per a municipalitzar llavors el servei. La sentència “es pot recórrer, però és contundent”, segons el regidor, i “dóna la raó a Ciutadans, que ha defensat amb vehemència el diàleg entre el sector públic i privat per a aconseguir acords”. El responsable de Cs ha recordat que el seu grup municipal, sense entrar a valorar el model de gestió del servei d’aigua, mai va donar suport a l’acord plenari: “No estàvem en condicions de prendre una decisió tan complexa” i existien informes que advertien de “les possibles conseqüències econòmiques que la mesura podria comportar”. En aquest sentit, González ha insistit a Vega en què “no es van fer bé les coses però encara som a temps de dialogar amb l’altra part afectada i revertir aquesta greu situació”.

El portaveu de Ciutadans ha assenyalat que “la gent va votar al PSC per a fer una gestió ordenada i assenyada de la ciutat, no perquè s’aliés amb els partits populistes i nacionalistes que ens estan portant a un carreró sense sortida”, en relació a la resta de grups municipals que van donar suport a la decisió de finalitzar la concessió amb Mina de la forma en què es va fer “malgrat que hi havia informes tècnics que el desaconsellaven”. Per això, González ha demanat tant a l’equip de govern com a la resta de formacions responsables “un exercici de responsabilitat i autocrítica imprescindible” per a “reconèixer que no van fer bé les coses i buscar solucions”, ha afirmat l’edil. Finalment el portaveu municipal ha advertit que “com més es dilati el procés, més diners costarà als ciutadans de Terrassa”.