• El portaveu, Javier González, reclama al consistori que “intensifiqui les inspeccions” sobre les condicions dels espais i les activitats

Terrassa, dilluns 15 d’abril del 2019. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha demanat a l’equip de govern que “suspengui temporalment la concessió de noves llicències d’obertura de centres de culte” en la població. La proposta de la formació taronja preveu que el consistori “intensifiqui les inspeccions en els locals d’aquest tipus que existeixen actualment per a determinar les condicions en què es troben i si les seves activitats compleixen la normativa vigent” abans d’atorgar nous permisos. El portaveu de Cs ha alertat que en algun barri “s’està produint una concentració de centres de culte que no sembla correspondre’s amb la demanda de practicants de la zona”.

Javier González ha recordat que el mes d’agost passat va entrar en vigor la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que regula la implantació d’aquest tipus d’establiments a Terrassa. En aquest període de temps, segons el portaveu de Cs, “s’han presentat un expedient de comunicació d’inici d’activitat i dues d’obres en dos centres existents”, a més de diverses sol·licituds anteriors. En opinió del regidor, la nova normativa “podria estar generant desequilibris en la implantació dels centres de culte”. El responsable municipal de Cs també ha incidit que entre 2013-2018 “només es van realitzar inspeccions en set centres per a verificar les condicions de l’espai i les seves activitats”.

Per això, González ha assenyalat que demanarà als responsables de les diferents àrees municipals implicades que “analitzin el desplegament de la nova normativa sobre centres de culte en relació a la demanda existent i futura”. La iniciativa de la formació taronja, que es debatrà en Junta de Portaveus, també planteja que la nova normativa “contempli la correcció dels desequilibris en la implantació d’aquests centres per a evitar concentracions innecessàries”.